Állatok nyomábanGyermekséta a Budavári Palotanegyedben

Állatok nyomában

Gyermekséta a Budavári Palotanegyedben

Oroszlánok, vadászkutyák, lovak, sólyom, holló, nyuszi, őzike és szarvas. Vajon hol találhatjuk meg őket? Ismerd meg velünk a Budavári Palotanegyed állatábrázolásait és az azokhoz fűződő érdekes történeteket!

2000 Ft

Időpontok

A budai Vár terei a gyermekek számára is izgalmas felfedeznivalót kínálnak. A Budavári Palotanegyedben sétálva állatok hadával találkozhatunk, akik hol kapuk mellett büszkén foglalnak helyet, hol aprócska termetükkel alig válnak észrevehetővé. Sétánk során az ő nyomukba eredve megtudhatjuk, hogy kikről kapta nevét az Oroszlános udvar, miért olyan különlegesek a csikósok, sőt találkozunk is eggyel. Megnézzük, honnan kémleli egy nyuszi távcsővel a Lánchidat, majd utánajárunk a magyar Trevi-kútként emlegetett Mátyás kútja történetének és alaposan szemügyre véve megkeressük az összes állatábrázolást rajta. Mindeközben mindenki elkészítheti a saját „állati lelőhelyek”-térképét is!


Indulás

Palota Info Palace – A Budavári Palota megújítását bemutató látogatóközpont

Érkezés

Csikós udvar

Időtartam

60 perc

Jó tudni

A programot a 7–11 éves korosztály számára alakítot­tuk ki, így ennek megfelelő korú gyermekek számára váltsatok jegyeket, hogy a foglalkozást minden részt­vevő tudja élvezni!

Kérjük, hogy a gyermek felnőtt kísérővel vegyen részt, a regisztrációs jegyet rakd a kosárba (1 gyermeket 1 fő, 2 vagy annál több gyermeket maximum 2 felnőtt tudja kísérni.) 

A program ideje alatt a további kísérők a Szent István-terem II. emeletén található A Hauszmann-sztori című kiállításunkat ingyenesen tekinthetik meg a jegypénz­tárban igényelhető belépővel. A regisztrációs jegyet a sétajegy felmutatásával áll módunkban kiadni.

Sétánk útvonala nem akadálymentesített, utunk során meredek lépcsőkön közlekedünk.

Programunk rossz időjárás esetén is elindul.

A sétát pontosan a meghirdetett időpontban kezdjük, a későket nem áll módunkban megvárni. Megértéseteket köszönjük!

2023. május 1-jével a vezetett séták jegyára módosul. Részletekért tekintsd meg a jegyinformációkat.

Térkép