Sisi, Magyarország szerelmeseSéta Erzsébet királyné nyomában

Sisi, Magyarország szerelmese

Séta Erzsébet királyné nyomában

Hogyan lett Erzsébet a magyarok kedvenc királynéja? Miként zajlottak budai tartózkodásai és mi őrzi ma is Sisi emlékét az egykori Királyi Palota környékén? Sétánkon minden kiderül!

3000 Ft

Időpontok

Sétánkon Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné nyomdokain járunk: megismerjük kedvenc budai kertjeit, az Ybl Miklós által tervezett, neoreneszánsz stílusú Várkert Bazárt, annak Sisiről elnevezett lépcsőházát, majd felkeressük a királyné Döbrentei téri emlékművét. Programunk során felidézzük a magyarok rajongással övezett királynéja életének legfontosabb, Budához is köthető eseményeit, tragikus és boldog pillanatait, valamint arról is mesélünk, hogyan talált egymásra a szabadságát kereső Erzsébet a szabadságszerető magyar nemzettel. Az is kiderül, kik voltak a királyné támaszai, legbizalmasabb barátai és milyen kapcsolat fűzte gróf Andrássy Gyulához!


Indulás

Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra

Érkezés

Döbrentei tér – Erzsébet királyné szobra

Időtartam

90 perc

Jó tudni

Sétánkat rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk.

Programunk a meghirdetett időpontban pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni.

Gyakran közlekedünk macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon. Az akadálymentességről az Információs pontjaink elérhetőségein tudunk részletes tájékoztatást adni. Megértéseteket köszönjük!

Sétánkat 12 éves kor felett ajánljuk.

2023. január 1-jével a vezetett séták jegyára módosul. Részletekért tekintsd meg a jegyinformációkat.

Térkép

További séták