Fedezd fel a Budavári Palotanegyed romantikus arcát!

A Budai Várséták útvonalai kiváló randiprogramot kínálnak, amelyeken sétavezetőink elmesélik a budai Vár közel 800 éves történelmét, és megmutatják páratlan kulturális és művészeti értékeit.

 

A Várkert Bazár szívében található Neoreneszánsz kert, a Mátyás kútja, vagy a nemrég újjászületett Lovarda épülete sosem hallott történetekkel várja a szerelmeseket. Barangolunk a Budavári Palotanegyedben és a polgárvárosban, gyönyörködünk a panorámában Buda legtetején, és megcsodáljuk a lenyűgöző kerteket is.  Velünk beléphettek a Nemzeti Hauszmann Program látványos fejlesztéseinek területeire is!

 

Sisi, Magyarország szerelmese című sétánkon bejárjuk a magyarok kedvenc királynéjának imádott budavári helyszíneit. Megismerkedünk Erzsébet királyné és gróf Andrássy Gyula titokzatos kapcsolatával is. Vajon csak a szóbeszéd, vagy valóban gyengéd érzelmek fűzték össze e két nemes szívet?

 

Sisi, Magyarország szerelmese

Ha valami különlegeset szeretnétek látni, gyertek el a Hauszmann paripái című vezetett programunkra! Kizárólag velünk betekintést nyerhettek a Nemzeti Hauszmann Program keretében nemrég újjáépített Lovarda épületének szinte valamennyi helyiségébe. A jellegzetes, „hauszmannzöld” üvegablakokon átszűrődő fényekben készített közös szelfik biztosan a kedvenc páros emlékeitek lesznek majd!

 

Hauszmann paripái

Buda Vára című tematikus vezetésünkön a Budavári Palotanegyed és a polgárváros „slágereit” látogatjuk végig. A sétán Buda valamennyi arca feltárul: felfedezzük a királyi, egyházi, hivatali központként és lakóhelyként is szolgáló Várhegy leghíresebb látnivalóit.

 

Buda Vára

 

Tudtátok, hogy a Dísz téren egy igazi kis gyöngyszem bújkál? A patikus háza című programunk során feltárul előttetek a De la Motte-Beer-palota, annak minden zegzugával és rejtett szépségével együtt.

 

A patikus háza

Hozd a párod extra kedvezménnyel! Ha a pároddal együtt jössz a megjelölt sétákra, azonnali 20%-os kedvezményt kaptok, amely a kosárba helyezés után automatikusan érvényesül.


Tartsatok velünk egy izgalmas találkára! Hiszen mi lehetne szebb randihelyszín, mint fővárosunk koronája, a budai Vár?

További séták