Mesterművek panorámávalSéta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával

Mesterművek panorámával

Séta a Magyar Nemzeti Galéria történetéről a kupola látogatásával

Ismerje meg a Magyar Nemzeti Galéria kulisszatitkait, majd a Budavári Palota kupolájából pillantsunk vissza fővárosunkra és nemzetünk művészetére is!

3500 Ft

Időpontok

Hogyan üzemel az ország legnagyobb magyar képzőművészeti gyűjteménye? Melyik volt eddigi történetének leglátogatottabb kiállítása? Mi volt a közelmúlt legdrágább műtárgyvásárlása? Hogyan szállítható egy középkori szárnyas oltár?

Sétánk során feltárulnak a Magyar Nemzeti Galéria kulisszatitkai: megmutatjuk, hogyan alakult át a 19. századi fényűző királyi rezidencia a kultúra fellegvárává, elmeséljük a legemlékezetesebb kiállítások megszületését, és bepillantást nyerünk a galéria mindennapjaiba. Tények és tanúk, az egész magyar társadalmat megmozgató parázs viták, rekordok, szenzációk és egy hajmeresztő mutatvány Budavár legtetején. Programunk végén közösen meghódítjuk a Budavári Palota kupoláját, hogy egészen új szemszögből pillantsunk vissza fővárosunkra és nemzetünk művészetére is.


Indulás

Magyar Nemzeti Galéria – Savoyai terasz

Érkezés

Magyar Nemzeti Galéria – Savoyai terasz

Időtartam

90 perc

Jó tudni

A hatályos rendelet alapján vezetett sétáink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók. Kérjük, hogy a sétákon látogatóink és munkatársaink védelme érdekében viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

További információkért kérjük olvassa el figyelmesen járványügyi óvintézkedéseinket.

 

A program során közösen sétálunk át a Magyar Nemzeti Galéria kiállítóterein, azonban a program nem tárlatvezetés. A hátizsákokat és nagyobb méretű táskákat nem lehet bevinni a kiállítóterekbe, ezért kényelme érdekében kérjük kisméretű táskával érkezzen. Sétánk útvonala nem akadálymentesített, a program során több emeletnyi lépcsőn és szűk folyosón közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor. Programunk rossz időjárás (például esőzés) esetén is elindul. Rossz idő esetén a kupolaerkélyekre kilépni nem szabad, ekkor a teraszajtók üvegén keresztül gyönyörködhetünk a kilátásban. Sétánk a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük! További információért kérjük, olvassa el a Gyakori Kérdéseket!

Térkép

További séták