A patikus házaVezetett bejárás a De la Motte-Beer-palotában

A patikus háza

Vezetett bejárás a De la Motte-Beer-palotában

Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a budai Várnegyedben, a Dísz téren található.

4500 Ft

Időpontok

Az építtetői nevét őrző, ezért kétnevű De la Motte–Beer-palota legszebb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol megtekinthető az 1962-ben 15 festékréteg alól előkerült, majd feltárt, közel 250 négyzetméter nagyságú díszesen festett falfelület. A palota – amelyben Beer József Kajetán Buda másodikként alapított gyógyszertárát, az ún. tábori patikát működtette – másik érdekessége éppen az, hogy tulajdonosa az épület valamennyi szintjét foglalkozása képére formálta. Járjuk be együtt a lakóház legérdekesebb helyiségeit, a tárolásra és vízvételre is lehetőséget adó pincétől a gyógynövények szárítására szolgáló padlásig, és ismerkedjünk meg az épület és lakóinak sorsával a 18. századtól kezdődően egészen napjainkig!


Indulás

De la Motte–Beer-palota (Dísz tér 15.)

Érkezés

De la Motte–Beer-palota (Dísz tér 15.)

Időtartam

90 perc

Jó tudni

- kültéri és beltéri program

- 12 éves kor felett ajánlott

- a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

- meredek lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a helyszín nem akadálymentes

- megfelelő cipő viselését javasoljuk

- a pincében a külső hőmérséklethez képest hidegebb van, réteges ruházat viselését javasoljuk

- a jegyek pillanatnyi ára a kereslet-kínálat függvényében változhat, a dinamikus árazásról bővebb információk az alábbi linken olvashatók

Térkép