Habsburgok és holtakSéta József nádor nyomában a Budavári Palotanegyedben és a nádori kriptában

Habsburgok és holtak

Séta József nádor nyomában a Budavári Palotanegyedben és a nádori kriptában

A Margitsziget fái, a Szépítő Bizottság, a Ludovika, a Vakok Intézete, a Műegyetem – csak néhány azok közül, amelyeket József nádor a fővárosnak adott. Ismerjük meg a főherceg és családjának életét, és járjuk be együtt a Habsburgok magyar ágának temetkezőhelyét!

4000 Ft

Időpontok

Sétánkon a „legmagyarabb Habsburgként” emlegetett nádor, József Antal főherceg nyomába eredünk: meg­ismerjük fél évszázados nádori tevékenységét és tra­gédiákkal teli családi életét. A főherceg egykori rezidenciájától, az egykori Királyi Palotától indulva, a város legszebb panorámájában gyönyörködve elju­tunk a Magyar Nemzeti Galériához. Itt rejtett ajtón át belépünk a páratlan szépségű Habsburg nádori kriptá­ba, ahol a főherceg és családja alussza örök – bár sír­rablóktól többször megzavart – álmát. Nyughelyük nemcsak azért különleges, mert a Habsburg-család leszármazottjai a mai napig rendszeresen látogatják, hanem azért is, mert ez a Budavári Palota egyetlen, a második világháborút és az azt követő átalakításo­kat is túlélt, épen megmaradt része.


Indulás

Palota Info Palace – A Budavári Palota megújítását bemutató látogatóközpont 1014 Budapest, budai Vár, Hunyadi udvar

Érkezés

Magyar Nemzeti Galéria

Időtartam

90 perc

Jó tudni

A program során múzeumi kiállítótereken is áthaladunk.

A kiállítóterekbe hátizsákot és nagy méretű táskát nem szabad bevinni, ezért kérjük, kényelme érdekében kis méretű táskával érkezzetek.

A kriptában a külső hőmérséklethez képest sokkal hidegebb várható, kérjük, ennek megfelelően, rétegesen öltözködjetek.

Sétánkat rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk.

Programunk a meghirdetett időpontban pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni.

Sétánk során macskaköves úton és meredek lépcsőn közlekedünk. Az akadálymentességről az Információs pontjaink elérhetőségein tudunk részletes tájékoztatást adni. Megértéseteket köszönjük!

Sétánkat 12 éves kor felett ajánljuk.

Térkép

További séták