Sisi szívügyeiValentin-napi séta a Várkert Bazárban

Sisi szívügyei

Valentin-napi séta a Várkert Bazárban

Miért zárta szívébe a magyar nemzet Wittelsbach Erzsébetet és mi rejlett a királyné szívének legmélyén? Miért és kiért rajongott szenvedéllyel, szeretettel vagy éppen szerelemmel?

4500 Ft

Időpontok

Valentin-nap alkalmából különleges, romantikus sétára hívunk a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe, eldugott lépcsőházába, valamint a magyarok szeretett királynéjának emléket állító, csak velünk látogatható Sisi-szobába. Ismerjük meg együtt Erzsébet királyné szívének legrejtettebb titkait! Milyen gyermek, feleség, barát és barátnő volt az 1867-ben megkoronázott Wittelsbach Erzsébet? Hogyan élte meg kislánya, Zsófia és egyetlen fia, Rudolf trónörökös elvesztését és hogyan teljesedhetett ki Mária Valéria édesanyjaként? Miként viselte az I. Ferenc Józseffel szerelemből kötött, ám egyre boldogtalanabbá váló házasságát? A szabadságvágytól hajszolt, egyre elmagányosodó, önmagát a verseiben Sirálynak vagy Titániának nevező Sisi valóban gyengéd érzelmeket táplált a „szép akasztott”, gróf Andrássy Gyula iránt? Tényleg szívügye volt Magyarország és a magyarok? Sétánkon minderre fény derül!


Indulás

Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra

Érkezés

Várkert Bazár, YBL6 Művészeti Tér

Időtartam

60 perc

Jó tudni

- kültéri és beltéri program

- 12 éves kor felett ajánlott

- a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

- rossz időjárás (például esőzés, havazás) esetén is megtartjuk

- macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

- megfelelő cipő viselését javasoljuk

- a jegyek pillanatnyi ára a kereslet-kínálat függvényében változhat, a dinamikus árazásról bővebb információk az alábbi linken olvashatók

Térkép

További séták