Sisi szívügyeiValentin-napi séta a Várkert Bazárban

Sisi szívügyei

Valentin-napi séta a Várkert Bazárban

Miért zárta szívébe a magyar nemzet Wittelsbach Erzsébetet és mi rejlett a királyné szívének legrejtetteb zugaiban? Miért és kiért rajongott szenvedéllyel, szeretettel vagy éppen szerelemmel?

3000 Ft

Időpontok

Valentin-nap alkalmából különleges, romantikus sétára hívunk a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjébe és eldugott lépcsőházába, hogy megismerjük Erzsébet királyné szívének legrejtettebb titkait! Milyen gyermek, feleség, barát és barátnő volt a magyarok hőn szeretett királynéja? Hogyan élte meg kislánya, Zsófia és egyetlen fia, Rudolf trónörökös elvesztését és hogyan teljesedhetett ki Mária Valéria édesanyjaként? Miként viselte a Ferenc Józseffel kötött, egyre boldogtalanabbá váló házasságát? A szabadságvágytól hajszolt, egyre elmagányosodó, önmagát a verseiben Sirálynak vagy Titániának nevező Sisi valóban gyengéd érzelmeket táplált a „szép akasztott”, gróf Andrássy Gyula iránt? Tényleg szívügye volt Magyarország és a magyarok? Sétánkon mindenre fény derül!


Indulás

Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra

Érkezés

Várkert Bazár

Időtartam

60 perc

Jó tudni

Sétánkat rossz időjárás (például esőzés, havazás) esetén is megtartjuk.

Programunk a meghirdetett időpontban pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni.

Gyakran közlekedünk macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon. Az akadálymentességről az Információs pontjaink elérhetőségein tudunk részletes tájékoztatást adni. Megértéseteket köszönjük!

Sétánkat 12 éves kor felett ajánljuk.

Térkép

További séták